This listing is no longer active

Sale house Other • 300 m² bez realitky

Pavlovice u Jestřebí, Liberecký RegionPublic transport less than a minute of walking • Parking • Cellar

PriceCZK 4,750,000


Sto let starý kamenný dům na návsi, naproti kostelu, s pěknou velkou zahradou, novou zakázkovou bránou a novou částí plotu z modřínových prken. Nachází se v krásné památkově chráněné vesničce Pavlovice, ve které nás kdysi zaujala romantická, ve skalách vytesaná dlážděná cesta ke studánce s výbornou vodou. Klidné místo a přitom strategická poloha: 12 minut jízdy do Doks u Máchova Jezera, 17 minut jízdy do České Lípy a půl hodiny do Mladé Boleslavi i do Mělníka, a 50 minut do Ústí nad Labem (viz přiložené mapky).

REALITKY A MAKLÉŘI - PROSÍM NEKONTAKTOVAT!

Přípojky vody a elektřiny funkční. Bude předán s platným stavebním povolením a projektem. Dům i projekt je vhodný pro nejméně tři bytové jednotky (tak fungoval minulých 50 let) nebo výukové centrum, případně penzion. Naším záměrem bylo občasně ho po rekonstrukci využívat i pro vlastní lektorskou činnost (výuka designu venkovských zahrad) spojenou s pochody přírodou po okolním Kokořínsku, líbila se nám velmi lokalita.

Dům je díky svému umístění na náhorní planině a propustné půdě z podstaty suchý (ale nemá poslední roky bohužel žádné okapy, přesto to dává skvěle). Je na slunném místě. Potřebuje výměnu střešní krytiny, trámy krovu jsou zachovalé, v dobrém stavu pro ponechání.

Dům je nyní v různých stádiích probíhající rekonstrukce, v níž se dá snadno pokračovat.

V patře ve větší východní části domu je již nová elektroinstalace a vodoinstalace, byly obouchané a seškrábané staré omítky a jsou tam nové. Jen vymalovat. Po zavedení topení a výměně oken lze využívat polovinu patra jako velký luxusní byt.

Především je celý objekt vyklizený, bylo odvezeno všechno staré vybavení i většina suti. Dole v přízemí je funkční byt renovovaný narychlo po předchozích majitelích a bývalé stáje s klenutými stropy vhodné ke stylové přestavbě na sklípky, krčmu pro rodinné oslavy, nebo jinému využití. Na východním konci přízemí je kotelna (prázdná).

Na velké zahradě dle starých map stál kdysi další dům. Pozemek by tedy umožňoval, dle sdělení památkářů, přidat ještě jednu stavbu ve starším duchu (dřevěnou stodolu nebo stylový dům). Nový majitel tím získá nejen dům, ale i perspektivní stavební pozemek.

Na zahradě stojí letitý ořešák zásobující rodinu hromadou ořechů na celou zimu. Též je tam druhý mladší, a chutná třešeň. Zahrada má potenciál na ztvárnění v přírodním, jedlém venkovském a nízkoúdržbovém duchu (a´la babiččina zahrádka). Před domem na návsi je menší pozemek s troskami staré zemědělské váhy ke zboření, který jsme nedávno odkoupili a je už také součástí tohoto prodeje.

Důvod prodeje nemovitosti v této fázi - vzhledem k ovlivnění finančních toků v covidovém období se přesunuly podnikatelské plány na jiné projekty.

Cena domu a obou pozemků o celkové výměře

cca 3.000m2 je 4. 750 000,- .

REALITKY A MAKLÉŘI - PROSÍM NEKONTAKTOVAT!

Property Characteristics

Listing ID692031
LayoutOther
Avaliable from12/1/2021
ConditionGood
EPCG
DesigneStandard
Floor space300
Fully furnishedUnfurnished
Plot space3,000
Building typeOther
AgeOver 50 years
WaterFrom a public source

Additional information

Cellar
MHD 1 minute on foot
Parking

What you will find nearby