Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Rent
  • Flat
  • 2 bedroom, 2+kk, 3+1, 3+kk

Show all listings

Show all listings

Flat to rent 2+kk • 63 m² without real estateZa Pohořelcem, Prague - Střešovice

Za Pohořelcem, Prague - StřešovicePublic transport 3 minutes of walking • Partially equipped • Parking • Balcony 3.7 m² • Cellar 1 m²
Monthly rentCZK 22,900

+ Service chargesCZK 2,000
+ Utility chargesCZK 3,300
+ Refundable depositCZK 45,800


Jižně orientovaný byt se nachází ve druhém podlaží funkcionalistického domu z třicátých let, v rondokubistické zástavbě ulice Za Pohořelcem, která náleží k pomezí Střešovic a Hradčan, nedaleko Pražského hradu.

Bytová jednotka prošla kompletní rekonstrukcí v průběhu roku 2021 a byla renovována v konceptu Old/New. Původní 3kk bylo ubouráním příčky dispozičně změněno na velkorysé 2kk. Dominantou bytu je prostorný obývací pokoj s kuchyňskou linkou a balkónem s výhledem do zeleně zahrady. Prostor má meditativní charakter. V prostorné chodbě je nika s šatní skříní, vstup do koupelny se sprchovým koutem s prvky Grohe a španělskou dlažbou. Dále se v chodbě nachází samostatná toaleta a technická místnost s plynovým kotlem a pračkou (není součástí). V protilehlé části bytu je situována ložnice s velkým oknem a výhledem na kostel sv. Norberta a Ořechovku. Byt je vybaven kuchyňskou linkou s varnou deskou a lednicí.

Zajímavostí bytu jsou restaurovány stropy původními technikami, jež budí dojem mramoru. Původní bytové prvky byly šetrně repasovány a doplněny o interiérové truhlářské řešení.

Hlavní výhodou tohoto bydlení je právě samotná lokalita a její kulturně historický kontext a rozsáhlá péče o okolní městskou zeleň. Za zmínku stojí Petřínské sady, park Maxe van der Stoela, sportoviště Strahov, Ladronka, SK Hradčany, a další.

Nemohu nezmínit nedaleké školky, ZŠ s rozšířenou výukou jazyků a Keplerovo gymnázium, pár minut od domu. Dvě dětská hřiště jsou přímo v okolní zástavbě.

Rychlá dostupnost do centra, jak tramvajovými spoji 22, 23 a 25, tak autem. Na letiště je to 15min, stejně tak na Letnou. Výhodou jsou také nedaleké vjezdy do Smíchovského tunelu a Blanky.

Byt je prostorný, světlý a prakticky koncipován. K dispozici je společný sklep s kolárnou a společná sousedská zahrada, na které je možné pěstovat byliny, trvalky nebo i vlastní zeleninu. Bytový dům je klidný a má přátelskou atmosféru. Parkování je možné před domem (parkovací zóna).

Pouze pro dlouhodobý (1+ rok) pronájem.

Property Characteristics

Listing ID822740
Layout2+kk
Available from01/02/2024
Floor2
EPCG - Mimořádně nehospodárná
Užitná plocha63
Fully furnishedPartly
ConditionVery good
Building typeBrick

Additional information

Balcony: 3.7 m²
Parking
MHD 3 minutes on foot
Basement: 1 m²
Front garden 133 m²
Pets are welcome

What you will find nearby

Public transportMalovanka
🚶 266 m (3 min)
Post officePraha 612
🚶 512 m (6 min)
ShopŽabka
🚶 149 m (2 min)
BankČSOB
🚘 2,096 m (4 min)
RestaurantKatsu - Sushi & Tapas
🚶 224 m (3 min)
PharmacyBřevnovská lékárna
🚶 781 m (9 min)
SchoolGymnázium Jana Keplera
🚶 418 m (5 min)
KindergardenMateřská škola Parléřova
🚶 408 m (5 min)
Sports fieldSportovní klub Hradčany
🚶 356 m (4 min)
Playground
🚶 52 m (1 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.