Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Office to rent • 308 m² without real estatePříběnická, Prague - Žižkov

Příběnická, Prague - ŽižkovPublic transport 5 minutes of walking • Partially equipped • Lift • Terrace 60 m²
Monthly rentCZK 69,450Save CZK 14,050CZK 83,500

+ Service chargesCZK 2,500
+ Utility chargesCZK 5,000
+ Refundable depositCZK 165,000


Na Prahu se můžete koukat z mnoha různých úhlů, ale tenhle Vás zaručeně dostane. Velký, dvoupatrový, velmi světlý a velmi atypický byt, který však v minulosti sloužil i jako kancelář, (268m2 bez horní otevřené terasy) se nachází v 6. patře starého žižkovského domu z roku 1897. Nabízí krásný otevřený prostor se spoustou původních prvků pečlivě zakomponovaných do relativně moderního interiéru. Standardní terminologií by se zřejmě jednalo o 7+3, ale je to originál, který do škatulky natlačit úplně nejde.

Přímo před dvoje vstupní dveře bytu ve velké soukromé předsíni se dostanete výtahem (do tohoto patra přijede jen s Vaším jedinečným klíčem). První a největší patro tvoří terasa s přímým přístupem do jídelny, následně kuchyně se samostatnou spíží a dvou přilehlých pokojů. Celé jeden otevřený prostor s točitým schodištěm do dalšího patra. Na tyto dva otevřené pokoje s obřími vikýři a krbem navazuje uzavíratelný pokoj se střešními okny a trámovým pažením. Dále na tomto patře je velká chodba s vestavěnou skříní, záchod, velkoryse dimenzovaná koupelna s výhledem na pražské panorama rovnou z vany a ložnice se dvěma opravdu velkými „walk-in“ šatnami. Po zděných schodech se dostaneme do druhého patra bytu, kde je pokoj, jehož výhled se ani po letech neokouká. Jako na dlani před sebou máte většinu zásadních věží stověžaté matičky. Na hranici tohoto pokoje jsou výsuvné schody, kterými se dostanete na vrchol bytu, kterým je otevřená terasa s 360 stupňovým výhledem od Vítkova, přes Letnou, Pražský Hrad, Petřín, všechny věže Starého i Nového města, Národní Muzeum až po Žižkovskou věž. Vedle pokoje je toaleta se sprchou, sušárna/sklad a chodba vedoucí na ochoz, který ústí na točité schody vedoucí zpět ke kuchyni o patro níž.

Příběnická, na které se dům s nabízeným vrcholem nachází, je klidná ulice, do které jedou jen ti, co do ní opravdu jedou. A parkují v ní povětšinou jen ti, co v ní bydlí. Je to poslední ulice na Praze 3 na hranicí s Prahou 1. Má domy jen na jedné straně a náš dům je navíc na vrcholu kopce, a tak je nerušený výhled zaručen. Dvě minuty chůze Vás zavedou na cyklostezku vedoucí na vrch Vítkov a dál. Přibližně 5 minut chůze je nejbližší větší obchod. Za deset minut se dostanete na Hlavní nádraží či Masarykovo nádraží. Občanská vybavenost a dopravní obslužnost je na výborné úrovni. Tato část města se rychle se rozvíjí (v posledních letech v přímém okolí vyrostlo nebo bylo zrekonstruováno mnoho budov a tento trend dále sílí) a každou chvilku přibývá nový prvek zlepšující kvalitu přebývání v této čtvrti.

Byt je kompletně vystěhovaný. Proběhla renovace dřevěných podlah. Celý prostor je nově vymalován. Byt je v základním stavu (abyste si už finální úpravy např. vzor a typ koberce, pokud jej vůbec budete chtít, mohli vybrat dle svého vkusu a potřeb) připraven k nastěhování. K nahlédnutí je k dispozici po dohodě.

Všechny fotografie jsou přímo z bytu pořízeny obyčejným mobilem.

Flat with the nicest view of Prague is free again for the first time in 10 years

You can look at Prague from many different angles, but this one is guaranteed to get you. A large, two-story, very bright and very atypical apartment (268m2 without the upper open terrace) is located on the 6th floor of an old Žižkov building from 1897. It offers a beautiful open space with a lot of original elements carefully incorporated into a relatively modern interior.

The elevator (this floor can only be reached with your unique key) will take you directly in front of the apartment's two entrance doors in a large private hall. The first and largest floor consists of a terrace with direct access to the dining room, followed by a kitchen with a separate pantry and two adjacent rooms. It is one whole open space with a spiral staircase to the next floor. These two open rooms with giant dormers and a fireplace are followed by a lockable room with skylights and a beamed ceiling. Further on this floor is a large hallway with a built-in wardrobe, a toilet, a generously-sized bathroom with a view of the Prague skyline straight from the bathtub, and a bedroom with two large walk-in closets. Up the brick stairs we reach the second floor of the apartment, where there is a room, the view of which is not overlooked even after years. Like in the palm of your hand, you have most of the essential towers of Prague in front of you. At the border of this room there are retractable stairs that take you to the top of the apartment, which is an open terrace with a 360-degree view from Vítkov, via Letná, Prague Castle, Petřín, all the towers of the Old and New Towns, the National Museum to the Žižkov Tower. Next to the room is a toilet with shower, a drying room/storage room and a corridor leading to a corridor which leads to a spiral staircase leading back to the kitchen one floor below.

Příběnická, on which the house with the offered top is located, is a quiet street. It is the last street in Prague 3 on the border with Prague 1. It only has houses on one side, and our house is also on top of a hill, so an unobstructed view is guaranteed. A two-minute walk will take you to the bike path leading to Vítkov Hill and beyond. The nearest larger store is approximately a 5-minute walk away. In ten minutes you can reach either Hlavní nádraží or Masarykovo nádraží. Civic amenities and transport service are at an excellent level. This part of the city is developing rapidly (in recent years, many buildings have been built or renovated in the immediate vicinity, and this trend continues to grow), and every moment a new element is added to improve the quality of living in this district.

The apartment is almost completely moved out now. In the following weeks, a complete renovation of the floors and walls will take place. Ready for moving in at the turn of the year. It is available for viewing by appointment now.

All photos were taken with an ordinary mobile phone directly from the apartment.

Property Characteristics

Listing ID810669
Fully furnishedPartly
ConditionVery good
Building typeBrick
Plocha kanceláře308
Available from01/01/2024
Floor6
EPCG - Mimořádně nehospodárná

Additional information

Terrace/deck: 60 m²
MHD 4 minutes by car
Lift

What you will find nearby

Public transportNáměstí Winstona Churchilla
🚶 422 m (5 min)
Post office
🚘 1,076 m (3 min)
ShopŽabka
🚶 291 m (3 min)
BankRaiffeisenbank
🚶 402 m (5 min)
RestaurantPizzerie Pasta e Basta
🚶 239 m (3 min)
PharmacyDr. Max
🚶 704 m (8 min)
SchoolZUŠ Štítného
🚶 630 m (8 min)
KindergardenVeverka
🚶 666 m (8 min)
Sports fieldTišerova škola boxu
🚶 706 m (8 min)
Playground
🚶 729 m (9 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.