Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Buy
  • House
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Show all listings

Show all listings

House for sale 5+1 • 130 m² without real estateLuká - Střemeníčko, Olomoucký Region

Luká - Střemeníčko, Olomoucký RegionPublic transport 2 minutes of walking • Partially equipped • Parking
PriceCZK 4,200,000


Dům (bývalý statek) se skládá z obytné části, technické části a stodoly. K prodeji jsou všechny přilehlé pozemky:

i. pozemek parc. č. st. 33/1, jehož součástí je dům č.p. 4

ii. pozemek p. č. 37/2

iii. pozemek p. č. 37/5

iv. pozemek p. č. 417/75

v. pozemek p. č. 417/81

Prodej může být i variantní, tedy pouze dům a zahrada (pozemek 33/1 a 37/5), cena 4 200 000 Kč nebo se všemi pozemky za 5 100 000 Kč.

Dům je postaven ze směsi materiálů (kámen, nepálená a pálená cihla), obytná část je po celkové rekonstrukci, dřevěná eurookna, částečně dřevěné podlahy, jinak dlažba, v patře plovoucí podlaha, vnitřní dřevěné schody propojují obě patra, vnější schody do patra jsou kamenné, v přízemí je původní koupelna, v patře byla vybudována nová. Kuchyň je pouze v přízemí. Topení krbem s rozvodem horkého vzduchu (případně kamny). Eternitová střecha zrenovována v roce 2019. Plyn ani kanalizace do vesnice zaveden není, odpadní vody se jímají do septiku/žumpy. Voda je dodávána obecním vodovodem.

Přilehlá technická budova má novou střešní krytinu (2019, plech), jinak je budova v původním stavu, pouze přivedena elektrika, nedokončeno, jsou to dvě místnosti využívané jako sklad dřeva a zahradních potřeb, nad nimi je dvoupatrová půda. Na technickou budovu navazuje původní kamenný sklep.

Stodola byla kompletně zrenovována v roce 2020, odizolována, vody z okapů jsou svedeny do nově vybudované vsakovací jímky. Ve stodole byly zbudovány dva prostorné boxy pro chov koní. Vedle stodoly je původní, kamenná, nevyčištěná a nepoužívaná studeň.

Na pozemku se nacházejí drobné stavby pro chov malých zvířat a do jejich blízkosti byla vykopána přípojka vody spolu s napáječkou pro koně.

Na zahradě je velké množství ovocných stromů, na zahradu navazuje louka/pastvina o velikosti cca 6000 m2.

Vesnička Střemeníčko má minimální občanskou vybavenost, je zde pěkné dětské hřiště a občasná prodejna, veřejná doprava je velmi limitovaná (spojení do Luké, Litovle, Bouzova, Olomouce), zato nabízí velký klid a pohodu.

The house (former farm) consists of a residential part, a technical part and a barn. All adjacent plots are for sale:

i. parcel of land no. st. 33/1, which includes house no. 4

ii. land plot No. 37/2

iii. plot no. 37/5

iv. plot no. 417/75

v. plot No. 417/81

The sale can also be a variant, i.e. only the house and garden (plots 33/1 and 37/5), price CZK 4,200,000 or with all plots for CZK 5,100,000.

The house is built from a mixture of materials (stone, adobe and burnt brick), the living area is completely renovated, wooden Euro windows, partly wooden floors, otherwise tiles, upstairs floating floor, internal wooden stairs connect both floors, external stairs to the first floor are made from stone, the original bathroom is on the ground floor, a new one was built upstairs. The kitchen is only on the ground floor. Heating by fireplace with hot air distribution (or stove). The Eternite roof was renovated in 2019. There is no gas or sewage system in the village, waste water is collected in a septic tank. Water is supplied by the municipal water supply.

The adjacent technical building has a new roof covering (2019, sheet metal), otherwise the building is in its original condition, only electricity has been brought in, unfinished, there are two rooms used as a storehouse for wood and garden supplies, above them is a two-story attic. The technical building is connected to the original stone cellar.

The barn was completely renovated in 2020, insulated, the water from the gutters is led into a newly built soak pit. Two spacious boxes for breeding horses were built in the barn. Next to the barn is an original, stone, uncleaned well.

There are small buildings for animal husbandry on the property, and a water connection was dug near them along with a drinking fountain for horses.

There are a large number of fruit trees in the garden, a meadow/pasture adjoins the garden.

The village of Střemeníčko has minimal civic amenities, there is a nice children's playground and the occasional shop, public transport is very limited (connections to Luka, Litovel, Bouzov, Olomouc), but it offers a lot of peace and well-being.

Property Characteristics

Listing ID795539
Layout5+1
Available from02/08/2023
ConditionGood
Building typeOther
RisksPrověřit »
Užitná plocha130
Fully furnishedPartly
Plot space8,899
OwnershipPersonal
EPCG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Parking
MHD 3 minutes on foot

What you will find nearby

Public transport
🚶 230 m (3 min)
Post officeSlavětín
🚘 3,347 m (5 min)
ShopSmíšené zboží
🚶 305 m (4 min)
BankČeská spořitelna, Loštice
🚘 10,435 m (17 min)
Restaurant
🚘 3,439 m (7 min)
School
🚘 5,013 m (9 min)
Kindergarden
🚘 3,253 m (4 min)
Sports fieldSkatepark
🚘 9,067 m (17 min)
Playground
🚘 1,379 m (2 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.