Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Buy
  • Flat
  • 3+1, 3+kk, 4+1, 4+kk

Show all listings

Flat for sale 3+kk • 66 m² without real estateFričova, Prague - Vinohrady

Fričova, Prague - VinohradyPublic transport less than a minute of walking • Partially equipped
PriceCZK 8,490,000


Nabízíme k prodeji slunný byt 3+kk v prvním patře domu (2 NP) v osobním vlastnictví. Celková výměra bytu je 66 m2. Byt má vysoké stropy (3,5 m), k 66 m2 je navíc vestavěné patro v jednom z pokojů (dalších 8,25 m2 prostoru – vhodné pro spaní) a v předsíni (rozšíření úložného prostoru). K bytu je i sklep (přes 8 m2).

Byt se nachází v krásném domě o 7 bytech z konce 19. století, který nyní prochází kompletní rekonstrukcí (fasáda, střecha, stoupačky, chodby a společné prostory – dokončení v létě 2022). Nízké poplatky do fondu oprav (2440 Kč měsíčně), současné platby za energie cca 4000 Kč měsíčně (již při zvýšených cenách pro rok 2022).

Byt se skládá z obývacího pokoje s původními parketami (23,5 m2), velkého pokoje (18,1 m2 – dětský či ložnice) a druhého pokoje (8,3 m2 – ložnice 2), který má okno do vnitrobloku. Dále je v bytě předsíň (chodba) s kuchyňským koutem (11,1 m2), koupelna (umyvadlo, vana) a oddělená toaleta.

Byt je v dobrém stavu, koupelna prošla celkovou rekonstrukcí zároveň s revitalizací kuchyně (nová deska, umyvadlo, tichá myčka Bosch).

Vytápění je řešeno vlastním plynovým kotlem. V domě je rychlý (optický) internet Vodafone. Velká špaletová okna v bytě jsou na západ (dva velké pokoje) a východ (menší ložnice).

Lokalita a dopravní dostupnost:

Byt se nachází v klidné ulici na Vinohradech (Praha 2). 1 minutu pěšky (doslova za rohem – 50 m.) je tramvajová zastávka Nuselské schody. Z té se dostanete tramvají na I.P. Pavlova (2 zastávky, 3 minuty), Václavské náměstí (3 zastávky, 5 minut) či náměstí Míru. V budoucnu bude skvěle dostupné i metro D – stanice Náměstí Bratří Synků bude 1 zastávku tramvají či 7 minut pěšky z kopce. Cca 10 minut pěšky jsou vzdáleny zastávky Divadlo na Fidlovačce, I.P. Pavlova a Náměstí Míru.

Občanská vybavenost:

Za rohem (do 3 min) najdete skvělé kavárny, restaurace i bistra, vinárnu, čajovnu, dvě jóga studia i tři večerky. Jedna zastávka tramvají nebo pár minut pěšky je Billa (2 min. pěšky) a Lidl. Parkování je možné přes rezidentskou kartu Prahy 2 na modré zóně přímo v ulici.

Pár minut pěšky najdete park Grébovka (jeden z nejkrásnějších v Praze) a park Folimanka s novým dětským hřištěm, sportovišti, venkovní posilovnou a v zimě s kluzištěm.

Občanská vybavenost je zde opravdu jedna z nejlepších v Praze – v krátké pěší vzdálenosti po klidných vinohradských ulicích je zde např. Vyhlášená ZŠ Londýnská, Jana Masaryka, Botičská, Křesomyslova, Boleslavova, Scio Škola i mnoho dalších MŠ i ZŠ. Střední školy v centru (Gymnázium Štěpánská, Gymnázium na Vítězné Pláni, OA Heroldovi sady a vršovická/nuselská gymnázia a SŠ) jsou vždy do 15 minut MHD. V případě potřeby je blízko Vinohradská fakultní nemocnice i mnoho kvalitních praktických lékařů a pediatrů.

Díky své poloze a nově zrekonstruovaném domu s malým počtem jednotek je tento byt v osobním vlastnictví i skvělou investiční příležitostí.

Cena: 8 490 000 Kč

We offer a lovely and sunny flat (3+kk) in a first floor (the one above ground floor) in full personal ownership (“osobní vlastnictví”) for sale. The total floor area of the apartment is 66 m2. The apartment is a classic apartment of the 19th/early 20th Century style built in the city centre, with high ceilings (3,5 m high). In addition to 66 m2 of floor area the flat also comes with a built-in loft (second floor) that adds another 8,25 m2 in one of the rooms. In the lobby there is also a loft for storage space and the the ownership rights also include a basement (over 8 m2).

The apartment building has 7 units and has been built at the end of 19th Century. Building is now undergoing a full reconstruction (facade, roof, water piping, communal areas, hallways etc) – to be funished this summer (2022). The maintenance contributions are therefore very low (2440 Kč / month – less than 100 EUR), current energy payments are around 4000 Kč per month (already after increased 2022 prices).

The flat has a large representative living room with original wooden flooring (23,5 m2), large room (18,1 m2 – kids room, office or master bedroom) a second room (8,3 m2 – master bedroom or office), which has a window to inner courtyard. Further there is hallway, kitchen corner (11,1 m2), bathroom (sink, bathtub, storage) and a separate toilet.

The flat is in a good condition, last year the bathroom and hallway has undergone a complete renovation alongside revitalisation of the kitchen (new desk, sink, silent dishwasher Bosch).

Heating is done via own gas boiler. The building has a fast fibre-optic internet connected to all units (only pay if you use it).

Spacious and elegant double casement windows are facing west (two big rooms) and east (smaller bedroom).

Location and connections:

The flat is located in a quiet street in the Vinohrady quarter (Praha 2). 1 minute walk (literally around the corner – 50 m.) is a tram stop Nuselské schody. Using it, you can directly reach city centre spots such as I.P. Pavlova (2 stops, 3 mins), Václavské náměstí (3 stops, 5 mins) or náměstí Míru. In future there will be fabulous proximity to a new metro line D – station Náměstí Bratří Synků will 1 tram stop away (or 7 mins downhill walk). Approx. 10 min walk are the stops Divadlo na Fidlovačce, I.P. Pavlova and Náměstí Míru.

Local Amenities:

Around the corner (max. 3 min) you will -nd great cafes, friendly restaurants and bistros, wine shop, tea house, 2 yoga studies and 3 convenience stores. One tram stop (or 2 mins walk) you have Billa supermarket and Lidl. Parking is possible in the street via resident permit (costs around 1000 CZK per year), the permit is valid anywhere on Prague 2. Few mins walk are parks Grébovka (aka Havlíčkovi sady – one of the most beautiful parks in Prague) and park Folimanka with new kids playground, sporting grounds, outdoor gym and with iceskating ring in the winter.

The local amenities are really one of the best in Prague. In walking proximity (along calm and safe Vinohrady streets) you will -nd some of the very inclusive and modern state schools (e.g. renown ZŠ Londýnská, Jana Masaryka, Botičská, Křesomyslova, Boleslavova, Scio Škola) and many more kindergartens and elementary schools. Secondary schools in the center (Gymnázium Štěpánská, Gymnázium na Vítězné Pláni, OA Heroldovi sady and other nearby grammar and highs schools, as well as international schools) are all within 15 mins by public transport. Few minutes by car or tram you also have, if needed, the "Vinohradská fakultní nemocnice” – one of the largest hospitals in the city, as well as a plethora of high quality GPs and paediatricians.

Its location, newly renovated building and low number of units in the building makes this privately owned ,at an excellent investment opportunity.

Price: 8 490 000 Kč (payment in EUR/USD also possible).

Property Characteristics

Listing ID719657
Layout3+kk
Available from01/09/2022
Floor2
Building typeBrick
RisksPrověřit »
Užitná plocha66
Fully furnishedPartly
ConditionGood
OwnershipPersonal
EPCG - Mimořádně nehospodárná

Vybíráte byt?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Cellar
MHD 1 minute on foot

What you will find nearby

Public transportNuselské schody
🚶 61 m (1 min)
Post officePraha 416
🚶 539 m (6 min)
ShopMůj obchod
🚶 57 m (1 min)
BankRaiffeisenbank
🚶 554 m (7 min)
RestaurantExcelsior pub
🚶 24 m (0 min)
PharmacyDr. Max
🚶 662 m (8 min)
SchoolZŠ Jana Masaryka
🚶 466 m (6 min)
KindergardenMŠ Čtyřlístek
🚶 499 m (6 min)
Sports fieldSportovní hala Folimanka
🚶 479 m (6 min)
Playground
🚶 566 m (7 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.