Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Buy
  • House
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Show all listings

House for sale 5+kk • 166 m² without real estateJihozápadní Ⅴ, Prague - Záběhlice

Reserved
Jihozápadní Ⅴ, Prague - ZáběhlicePublic transport 5 minutes of walking • Partially equipped • Parking • Garage
PriceCZK 22,000,000


Dům se nachází na starém Spořilově, byl postaven roku 1927 v rámci projektu Spořitelny zahradního města dle anglického vzoru, kdy jej zakoupil účetní ředitel zemské správy, následně jej rodina obývala po 4 generace dodnes. K domu náleží velký pozemek s okrasnou zahradou o výměře 794 m2, na pozemek vedou dvě samostatné příjezdové komunikace.

Dům je ve velice dobrém stavu, celková rekonstrukce 1.NP, střechy a fasády a také dostavba zimní zahrady proběhla v roce 2006, rekonstrukce 2.NP a podkroví v roce 2009. V roce 2014 byl pro vytápění instalován kondenzační plynový kotel s bojlerem, který se nachází ve sklepě. Rozvody v domě jsou kompletně provedeny během rekonstrukcí, podkroví i fasáda byly zatepleny a byly použity měděné klempířské prvky. Na vstupy jsou instalovány bezpečnostní dveře Bedex a na francouzských oknech na zimní zahradu a terasu instalovány bezpečnostní mříže. Veškerá okna byla také vyměněna - nadstandardně s bezpečnostními rozvorovými zámky a vnějšími elektricky ovládanými roletami. Obě patra domu jsou vybavena klimatizací. Garáž je vytápěná, s automatickým otevíráním vrat a montážní jámou.

Dům má samostatný vstup do 2.NP po vnějším schodišti, díky tomu lze dům využít i pro podnikání, případně po drobných úpravách jako dvě obytné jednotky. Díky dalšímu samostatnému příjezdu k pozemku je ve spodní části zahrady možnost vystavět další příslušenství – velké garáže, dílnu, zahradní domek apod.

Dispozice domu je 5+kk, 2 koupelny, 3 samostatné šatny, sklep s prádelnou a úložným prostorem, zimní zahrada a příslušenství: garáž pro jedno vozidlo, pergola se stáním pro druhé vozidlo, dvorek se zámkovou dlažbou a grilovacím místem.

Garáž je vytápěná, s automatickým otvíráním dveří a montážní jámou.

Součástí velké okrasné zahrady je kůlna cca 3x2 m, na zahradě je zavlažovací systém na vodu ze záchytné nádrže nebo na vodu z vodovodního řadu. Na zahradě je vybudováno osvětlení a rozvod vody na zalévání.

Z terasy a oken je několik krásných výhledů na město. Hlavní vchod je orientován přímo do unikátní lipové aleje, kterou začne každá Vaše procházka. Dům se nachází v širším centru města a jedná se o příjemnou lokalitu využitelnou ke sportování, relaxaci či procházkám v přírodě. V okolí se nachází několik parků a kunratický les, přímo vedle domu jsou také tenisové kurty v areálu akademie věd.

V okolí obchody, školky, školy, dětská hřiště, poliklinika, restaurace Eureka a Balounova restaurace U Břízy, kavárna, vinárna, sokolovna, kostel, atd. Do 2 minut se lze vozidlem dostat na městské dopravní tepny Jižní spojku a 5. května.

Výborná je také dopravní dostupnost MHD - v dochozí vzdálenosti 10 minut je zastávka Metra Roztyly a 5 minut několik autobusových zastávek.

The house is located in old Spořilov, it was built in 1927 as project according to the English model, when it was bought by the accounting director of the provincial administration, then the family has lived in it for 4 generations to this day. The house has a large plot with an ornamental garden facing south with an area of ​​794 m2, the plot has two separate access roads.

The house is in very good condition, complete reconstruction of the 1st floor, roof and facade and also the completion of the winter garden took place in 2006, reconstruction of the 2nd floor and attic in 2009 and 2012. In 2014, a condensing gas boiler with a boiler was installed for heating. located in the basement. The wiring in the house is completely made during the reconstruction, the attic and the facade were insulated and copper plumbing elements were used. Bedex security doors are installed at the entrances and security bars are installed on the French windows to the conservatory and terrace. All windows were also replaced - above standard with safety pivot locks and external electrically operated blinds. Both floors of the house are equipped with air conditioning. The garage is heated, with automatic door opening and an assembly pit.

The house has a second separate entrance to the 2nd floor by an external staircase, thanks to which the house can also be used for business, or after minor modifications as two residential units. Thanks to another separate access to the land, it is possible to build other accessories in the lower part of the garden - large garages, workshop, garden house, etc.

The layout of the house is 5 + kk, 2 bathrooms, 3 separate cloakrooms, cellar with laundry and storage space, conservatory and accessories: garage for one vehicle, pergola with parking for the other vehicle, courtyard with paving and barbecue area. The garage is heated, with automatic door opening and an assembly pit.

Part of the large ornamental garden is a garden house about 3x2 m, throughout the garden is installed irrigation system for rainwater from the catchment underground tank or water from the water supply system. Lighting and watering for watering are built in the garden.

From the terrace and windows there are several beautiful views of the city. The main entrance is oriented directly to the unique linden alley, which will begin your every walk. The house is located in the wider city center and is a pleasant location usable for sports, relaxation or walks in nature. There are several parks and a Kunratice forest in the area, there are also tennis courts right next to the house on the premises of the Academy of Sciences.

In the vicinity of shops, kindergartens, schools, playgrounds, clinic, Eureka restaurant and Balounova restaurant U Břízy, cafe, wine bar, sokolovna, church, etc. Within 2 minutes by car you can get to the city arteries South Junction and May 5.

The public transport accessibility is also excellent - within 10 minutes there is a metro stop Roztyly and 5 minutes several bus stops.

Property Characteristics

Listing ID694034
Layout5+kk
Available from30/07/2022
ConditionVery good
Building typeBrick
RisksPrověřit »
Užitná plocha166
Fully furnishedPartly
Plot space794
Floor1
EPCD - Méně úsporná

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Terrace
Parking
MHD 2 minutes by car
Cellar
Garage

What you will find nearby

Public transportRoztylské náměstí
🚶 465 m (6 min)
Post officePraha 41
🚘 1,308 m (3 min)
ShopTesco Express
🚶 740 m (9 min)
BankKomerční banka
🚶 714 m (9 min)
RestaurantBalounova restaurace U břízy
🚶 323 m (4 min)
PharmacyLékárna Medicentrum Praha
🚘 2,523 m (6 min)
SchoolZákladní škola Jižní Ⅳ
🚶 748 m (9 min)
KindergardenSpořilovská mateřská škola
🚶 242 m (3 min)
Sports fieldSokol Spořilov
🚶 541 m (6 min)
Playground
🚶 355 m (4 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.