Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

House for sale • 400 m² without real estateRačice - Račice u Štětí, Ústecký Region

Račice - Račice u Štětí, Ústecký RegionEquipped
PriceCZK 13,000,000


Venkovská usedlost nacházející se na okraji obce Račice, 55 km od Prahy (asi 45 minut jízdy autem po dálnici D8), pouhých 10 km od chráněné krajinné oblasti Kokořínsko a pár minut chůze od umělého vodního kanálu pro veslování a rychlostní kanoistiku (Labe aréna Račice).

Ucelený soubor budov z konce 19. století, moderně zařízený a vkusně zrekonstruovaný v romantickém slohu „ala Provence“, vybavený vkusným a stylovým nábytkem, připravený k okamžitému užívání. Nemovitost nabízí několik možností využití: poklidné stylové bydlení, plnohodnotnou rekreaci, nebo organizaci společenských událostí se zázemím pro zajištění občerstvení a ubytování.

Starostivě udržovaná usedlost na pozemku 3.577 m2 skýtá soukromí v uzavřené zahradě se vzrostlými stromy, s vlastní vodní plochou (452 m2).

Hlavní budova: 6 ložnic, s 15 lůžky, 2 kuchyně, 4 koupelny + WC, společenský prostor s krbem pro 12-18 hostů, pracovna, zázemí pro případný personál.

Rotunda: románská kamenná stavba s kruhovým půdorysem a šindelovou střechou, ve které je vybudována originální ložnice. Hluboké kamenné základy rotundy se nabízí například k vytvoření jedinečné soukromé vinotéky..

Bývalá sušárna chmele: majitel může poskytnout projekt dalšího samostatného bydlení v zeleni s výhledem do korun stromů a na vodní plochu. Ve věžičce původní sušárny v podkroví možnost zařízení dalšího originálního pokoje/ložnice.

Venkovní posezení s krbem pod sušárnou je prostorem, který může sloužit jako pohostinské zařízení, v současnosti využíván jako letní pracovna.

Stodola: z části kamenná a z části cihlová samostatně stojící stavba, veliký multifunkční prostor s ideou vysokých, téměř chrámových oken v přízemí ukrytých v zeleni, vhodný k využití jako ateliér či dílna (opravna veslařských lodí), či k výstavbě dalších 2 ložnic s koupelnami naproti sobě v 1. patře, s přístupem po vnitřním ochozu (majitel může poskytnout originální nápad řešení).

Na udržované zahradě parkového typu je příjemná atmosféra podporovaná vzrostlými stromy, popínavým břečťanem a kvetoucími rostlinami.

Hlavní dům je napojený na veřejný vodovod, kanalizaci a ústřední systém centrálního vytápění na biomasu v obci. V současné době je vytápěn podlahovým elektrickým vytápěním a/nebo historickými kamny.

Parkování je možné na pozemku, či ve stodole.

Zastávka vlaku na trase Praha-Hněvice je cca 5 minut chůze.

Další občanská vybavenost v okolí: obchod se smíšeným zbožím, restaurace s bowlingem, několik lokálních hospod a stánků s občerstvením hlavně na závodišti, kde celoročně funguje kantýna s rozvozem obědů, 5 km vzdálené fitness centrum a tenisové kurty v Roudnici n/L.

V 8 km vzdálené Roudnici nad Labem i v 1 km vzdáleném Štětí je několik obchodních center. Na veslařském kanále, na kterém se každoročně pořádá několik MS ve veslování a kaniostice (lze se např. zapsat do kurzů Dračích lodí) je on-line bruslařská dráha i možnost rybaření.

V Roudnici nad Labem je též sportovní letiště.

Obcí a vůbec podél Labe vede mezinárodní cyklostezka.

V okruhu cca 12 km se nachází několik romantických hradů a zámků: např. Zámek Liběchov, Zámek Libochovice, Zámek Mělník (s kostnicí), Zámek Nelahozeves, Zámek Ploskovice, Hrad Kokořín (architektura ve francouzském stylu) a další, Hora Říp s románskou rotundou sv. Jiří z 12. stol.

Realitky prosím nevolat!

Property Characteristics

Listing ID440869
LayoutOther
Floor2
Building typeOther
Užitná plocha400
Fully furnishedFully furnished
OwnershipPersonal
RisksPrověřit »

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Balcony
Terrace

What you will find nearby


How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.