Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

House for sale • 415 m² without real estateMostecká, Litoměřice - Litoměřice, Ústecký Region

Mostecká, Litoměřice - Litoměřice, Ústecký Region
PriceCZK 4,999,999


Romantický barokní měšťanský dům, který je od roku 1953 prohlášen kulturní památkou. Dům se nachází v historickém centru města mezi Kostelem Všech Svatých a Kostelem Zvěstování Pany Marie. Dům se skládá hlavního uličního křídla, levého dvorního křídla a zadního dvorního křídla. Uzavření vnitřního dvoru je přízemní jednotraktovou stavbou s plochou střechou.

Dle provedeného stavebně historického průzkumu je stavba domu datována v období cca roku 1717 s tím, že dům je postaven na místě 2 původních gotických staveb, ze kterých se dochovaly dvouúrovňové sklepy (87 m2).

1NP hlavní budovy (200 m2) se nachází 2 samostatné obchodní jednotky s přímým vstupem z ulice Mostecká a vstup do průjezdu. 1 NP osttaních částí budovy tvoří 3 větší místnosti a malé skládky v nepodsklepené části budovy (80 m2). Plocha dvora je cca 125 m2. Ve 2NP se nachází byt 2+1 po rekonstrukci (42m2, levé dvorní křídlo) a částeně rekonstruované reprezentační prostory barokního domu se zachovalou štukovou výzdobou. Krovy hlavního uličního křídla a levého dvorního křídla umožňují zřízení půdní vestavby.

Dům je určený k rekonstrukci, kterou je možné částečně spolufinancovat z programu fondu obnovy kulturních památek města i kraje. Využití domu je možné jako reprezentativní městská vila, pro komerční, či smíšené užití. K domu náleží 2 parkovací karty.

Property Characteristics

Listing ID154074
LayoutOther
Floor2
Building typeBrick
Užitná plocha415
Fully furnishedUnfurnished
OwnershipPersonal
RisksPrověřit »

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Terrace

What you will find nearby


How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.