Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

House for sale • 400 m² without real estateKostelní vrch, Kamenický Šenov - Kamenický Šenov, Liberecký Region

Kostelní vrch, Kamenický Šenov - Kamenický Šenov, Liberecký Region
PriceCZK 5,490,000


Prodám měšťanský dům v Kamenickém Šenově

Nabízím k prodeji měšťanský dům z roku 1804 v Kamenickém Šenově ležícím v Libereckém kraji severně od České Lípy.

Stavba stojí na pozemku o celkové výměře 1323m2(možnost dokoupení dalších okolních pozemků) a je napojena na obecní vodovod, kanalizaci, plyn i elektřinu. Nad sklepními prostory jsou tři podlaží s dispozicí 8+1 o podlahové ploše cca 400m2, viz. projektová dokumentace.

Dům prošel kompletní rekonstrukcí v roce 2017 pod dohledem památkářů. V převážné většině byly zachovány původní prvky stavby, včetně skleněného komínu s ležícími čerty na jeho vrcholu, kteří podle legendy mají dům chránit. Dalším prvkem, dnes už raritou, je jedinečný systém odtokových kanálů zajišťujících odtok spodních vod, vedoucích přes studnu umístěnou ve sklepních prostorách domu.

Rekonstrukce zahrnovala kompletní odizolování domu, novou střechu, fasádu, elektroinstalaci 220V a 380V, rozvody vody a odpadů, vytápění řešené plynovým kombinovaným kotlem s přípravou na krbovou vložku s výměníkem. Do nových dřevěných oken byly na zakázku zhotovené ručně kované mříže. Stropy jsou původní, dřevěné ručně malované a s citem renovované. Podlahovou krytinou je dlažba, plovoucí podlaha a původní prkenné a kamenné podlahy. Kuchyňská linka je vyrobená na zakázku z masivního dřeva se zabudovanými spotřebiči značky AEG.

Pozemek je oplocený, zatravněný se vzrostlými stromy. Na dvoře za domem jsou položeny dlažební kostky s mozaikou ve tvaru slunce a původní zrekonstruovaná studna s možností napojení na rozvod po domě. Přes kamenné, klenuté sklepní prostory je vstup do nově vybudované garáže na dvě auta.

Veškerá dokumentace k domu je k dispozici na vyžádání. Telefon 607141285

Property Characteristics

Listing ID486145
LayoutOther
Plot space1,322
OwnershipPersonal
RisksPrověřit »
Užitná plocha400
Fully furnishedUnfurnished
Floor3
Building typeOther

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Terrace

What you will find nearby


How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.