Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Buy
  • House
  • 5+1, 5+kk, 6+1, 6+kk

Show all listings

Show all listings

House for sale 5+1 • 164 m² without real estateJedlová, Ostrava - Poruba-sever, Moravskoslezský Region

Jedlová, Ostrava - Poruba-sever, Moravskoslezský RegionPublic transport 3 minutes of walking • Equipped • Parking • Garage • Balcony 1.5 m² • Cellar 2.5 m² • Terrace 20 m²
PriceCZK 7,299,000


Rodinný Domek v sousedství Nákupního Centra Globus na velmi klidné (neprůjezdné) ulici Jedlová v Ostravě-Porubě s Vlastním Vstupem brankou do Dubového lesa s potůčkem více než vhodného pro krásné procházky.

2x Koupelna, 2x WC, po Rekonstrukci (2012) Zateplení, Okna,Rozvody Elektro-Voda, s Krbem, Plynovým Kotlem, Garáží, Dalším parkováním u domu, Slunným Atriem s květinami a keřy (Předzahrádkou), Zahradou s vzrostlými stromy, Krytou Pergolou a spoustou Úložných Prostor. Náklady na Bydlení 3.5tis měsíčně (2tis plyn topení+ohřev vody,1 tis elekřina, 500 voda)

Ulice Jedlová je orientovaná do zalesnělého údolí s potůčkem k obci Plesná.

Pro mladé rodiny s dětmi, kromě příjemných vycházek do lesa až ke Globusu či do údolí Plesenského potoka k hájence nebo do Martinova s cyklostezkami, jsou cca 300m dvě mateřské školky , ZŠ Sekaniny, Poblíž areál VŠB-TU s kolejemi, kolem kterých lze projít procházkou k přírodnímu koupališti Poruba-Vřesina, krytý 50-ti metrový bazén s venkovním areálem se nachází cca 2km a 4 zastávky busem MHD, areál s basebolovými hřištěm, zázemím a restaurací Arrows je vzdálen cca 1km.

Výborná dopravní dostupnost Centrum, Opava, Hlučín. 100m MHD, 600m DPO, 200m Hruška, 300m Albert, 600m Globus, cca 15minut pěšky či 2 zastávky MHD nákupní centrum Duha s tržištěm. Fitcentrum (20 h. denně), venkovní hřiště pro posilování a hry, ordinace lékařů s lékárnou v areálu Olympia s Albertem, cca 2,5km "stará poliklinika" s odbornými lékaři v budově i blízkém okoli a Fakultní nemocnice Poruba s akutní i lůžkovou péčí.

Řadový rodinný dům je dvoupodlažní s rovnou střechou, vhodnou k instalaci panelů fotovoltaiky a ohřevu vody, stavba je zděná z cihel a tvárnic, dokončen v r.1975. Dům je napojen na kanalizaci, vodovod, plynovod a elektrickou síť, vytápěn Krbem a Plynovým kotlem s odvodem spalin do vyvložkovaného komínu. Stavba je zateplena z jižní a severní strany, zbývajícími sousedí s dalšími v řadě 6-ti ŘD, nová plastová okna hnědé barvy osazena cca před 13-ti lety, poté provedena vnitřní rekonstrukce celkových rozvodů eletřiny a vody, sociálního vybavení (toaleta,sprcha, obklady a podlahové vytápění v 1.patře, toaleta, obklady v přízemí, podlahy, obklady,sprchový kout a další v prostorné prádelně a sušárně).

K hospodárnosti vytápění přispívá sousedství s dalšími RD, jedinečností RD, potažmo této jediné řady 6-ti RD, je samostatná stavba garáže a podchodu (krytého průchodu) z ulice s návazným vnitřním prostorem (atrium) s chodníkem, spojujícím garáž se samotným RD, s množstvím zeleně, zkrášlující prostor a snižující teplotu v létě.

Za RD na severní straně navazuje zahrada s pergolou, končící u dubového lesa který je přístupný vlastní brankou, s údolím a potůčkem k Plesné, což přispívá k citelně chladnějšímu a příjemnějšímu pobytu v tropických dnech.

Je dobré zmínit i obyvatele této ulice, ať staro či novousedlíky, kteří se podílejí na klidu a bezpečí života této ulice, v tomto konkrétním případě vzdělané, vstřícné a přátelské přímé sousedy.

Family House after Reconstruction (2012) with Fireplace, Gas Boiler, Garage, Additional parking by the house, Sunny Atrium with flowers and shrubs (Front garden), Garden with mature trees, Covered Pergola, plenty of Storage Space and Private Entrance gate to the Oak forest with a Stream, perfect for beautiful walks. All of this on a very quiet (non-passable) street Jedlová in Ostrava-Poruba, next to the Globus Shopping Center.

Jedlová Street is oriented towards a wooded valley with a stream leading to the village of Plesná.

For young families with children, in addition to pleasant walks in the forest to Globus or to the Plesná stream valley to the forester's lodge or to Martinov with cycling paths, there are about 300m two kindergartens, Elementary School Sekaniny, Near the VŠB-TU area with dormitories, around which you can walk to the natural swimming pool Poruba-Vřesina, the covered 50-meter pool with an outdoor area is about 2km away and 4 stops by public transport, the area with a baseball field, facilities and the Arrows restaurant is about 1km away.

Excellent transport accessibility to the Center, Opava, Hlučín. 100m public transport, 600m DPO, 200m Hruška, 300m Albert, 600m Globus, about 15 minutes on foot or 2 stops by public transport to the Duha shopping center with a market. Fitness center (20 hours a day), outdoor municipal playground for strength training and ball games, multiple doctors' offices with a pharmacy in the Olympia area with Albert, further in the 7th district about 200m from Duha, about 2.5km "old polyclinic" with specialized doctors in the building and nearby surroundings and the Poruba University Hospital with acute and inpatient care.

In front of the FN Poruba is

The terraced family house is two-story with a flat roof, suitable for installing photovoltaic panels and water heating, the construction is brick and block, completed in 1975. The house is connected to sewerage, water supply, gas pipeline and electricity grid, heated by a fireplace and a gas boiler with flue gas discharge into a lined chimney. The building is insulated on the south and north sides, the remaining sides are adjacent to another row of 6 terraced houses, new brown plastic windows installed about 13 years ago, followed by internal reconstruction of total electricity and water distribution, sanitary facilities (toilet, shower, tiles and underfloor heating on the 1st floor, toilet, tiles on the ground floor, floors, tiles, shower and others in a spacious laundry room and dryer).

The efficiency of heating is contributed by the neighborhood with other terraced houses, the uniqueness of the terraced house, or rather this single row of 6 terraced houses, is a separate garage building and an underpass (covered passage) from the street with a connected inner space (atrium) with a sidewalk, connecting the garage with the house itself, with plenty of greenery, beautifying the outdoor space and also lowering the temperature in summer days.

Property Characteristics

Listing ID842133
Layout5+1
Available from01/07/2024
ConditionAfter reconstruction
Age30 - 50 years
Užitná plocha164
Fully furnishedFully furnished
Plot space429
Building constructionBrick
RisksPrověřit »

Vybíráte dům?

Make sure you have all the important information!

Additional information

Balcony: 1.5 m²
Basement: 2.5 m²
Garage
Terrace/deck: 20 m²
Parking
MHD 3 minutes on foot

What you will find nearby

Public transport
🚶 284 m (3 min)
Post officeOstrava 37
🚘 1,861 m (5 min)
ShopHruška
🚶 384 m (5 min)
BankFio banka
🚘 3,464 m (8 min)
RestaurantRestaurace Šatlava
🚶 367 m (4 min)
PharmacyOlympia
🚶 729 m (9 min)
SchoolStřední škola služeb a podnikání
🚶 609 m (7 min)
KindergardenMŠ Oty Synka
🚶 508 m (6 min)
Sports fieldRelax365
🚘 2,085 m (5 min)
Playground
🚶 615 m (7 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.