Looks like your connection has been lost or our server is under maintenance. Our website functions may be disabled.

This listing is no longer active

Similar listings

  • Rent
  • Flat
  • 2 bedroom, 2+kk, 3+1, 3+kk

Show all listings

Show all listings

Flat to rent 2+kk • 72 m² without real estateValentinská, Prague - Josefov

Valentinská, Prague - JosefovPublic transport less than a minute of walking • Equipped • Lift • Terrace 8 m²
Monthly rentCZK 23,000Save CZK 4,000CZK 27,000

+ Refundable depositCZK 46,000


Projnajmu zařízený podkrovní mezonetový byt, 5. patro, klasický činžovní dům z konce 19. století přímo v centru Prahy. Dům je pro jeho jedinečnost pod ochranou UNESCO, avšak celý dům byl kvalitně zrekonstruován s velkým důrazem na zachování původních uměleckých prvků včetně jedinečného výtahu s mnoha dekorativními detaily. Byt je situován v centru Prahy pár minut chůze od Staroměstského náměstí a Karlova mostu, u stanice metra Staroměstská a tramvajových linek. V budově je k dispozici 24 hodin denně recepce.

Jedná se o mezonetový byt, celkem 72m2, z čehož 64m2 je byt, 8 m2 je terasa s výhledem do vnitrobloku. Ve spodní úrovni se nachází obývací pokoj s plně vybavenou kuchyní a jídelním prostorem, dále vstupní chodba s vestavěnými skříněmi a úložným prostorem pod schodištěm. V horním patře je umístěna ložnice s vestavěnými skříněmi a výhledem na Petřín a koupelna (vana, bidet, toaleta) s přístupem na terasu.

V bytě jsou zachovány původní prvky, parkety, dřevěné schodiště, bezpečnostní dveře, dostatek úložných prostor, elektrický kotel, myčka.

K dispozici od 1.4.2023, pronájem 23 000 Kč + poplatky a energie (celkem 9000 Kč).

Unique historical building in the city centre of Prague with 24-hour reception. Comfortable furnished 1-bedroom split-level attic flat on the fifth top floor in a classic late 1900's apartment building listed by UNESCO, fully renovated with top quality materials, finely finished, and a must see, meticulously restored original lift with wood inlay, beveled and etched glass, and ornate ironwork. Centrally located two blocks from the Old Town Square, one block from the Vltava riverbank and within walking distance of major historic sights in Prague. Just few steps from the metro station in the Old Town and several tram lines.

The lower level includes living room with dining area and a fully fitted open kitchen, and entry hall with built-in wardrobes. The upper floor features one bedroom with built-in wardrobes and storage, and bathroom (bathtub, sink, bidet, toilet) with access to the terrace facing the quiet courtyard. There are preserved original details, solid wood parquet floors, wooden staircase, security entry door, ample storage, electric boiler, dishwasher, cellar. Avaialble from July 2020.

Property Characteristics

Listing ID609396
Layout2+kk
Available from01/04/2023
Floor5
Building typeBrick
HeatingElectric boiler
Užitná plocha72
Fully furnishedFully furnished
ConditionVery good
OwnershipPersonal
EPCB - Velmi úsporná

Additional information

Terrace/deck: 8 m²
MHD 1 minute on foot
Lift

What you will find nearby

Public transportStaroměstská
🚶 74 m (1 min)
Post officePraha 01
🚶 118 m (1 min)
ShopKosina
🚶 50 m (1 min)
BankRaiffeisenbank
🚶 67 m (1 min)
Restaurant
🚶 31 m (0 min)
PharmacyLékárna v Dlouhé
🚶 530 m (6 min)
SchoolTaneční konzervatoř hlavního města Prahy
🚶 166 m (2 min)
KindergardenMateřská škola Masná
🚶 640 m (8 min)
Sports fieldKlub Slunečnice
🚶 230 m (3 min)
Playground
🚶 338 m (4 min)

How far to…:

Still looking for the right one?

Set up a watchdog. You will receive a summary of your customized offers 1 time a day by email. With the Premium profile, you have 5 watchdogs at your fingertips and when something comes up, they notify you immediately.